• IBD

  IBD (inflammatory bowel disease) is een chronische ontsteking van de darmen. Deze darmziekte gaat gepaard met verschillende symptomen, zoals: buikpijn, diarree, verminderde eetlust, gewichtsverlies en vermoeidheid. De Ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa zijn de twee meer bekende varianten van IBD. De Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) zet zich in voor mensen met deze chronische darmziektes. Patiënten met een chronische aandoening zoals IBD kunnen bij Kroon Kliniek terecht voor poliklinische zorg, medicatie en behandeling. Met een passende (onderhouds)behandeling kan de ontsteking onderdrukt worden. Vaak zullen uw klachten dan verminderen. Kroon Kliniek biedt deze patiënten een vast medisch behandelteam.

 • ACNES

  Onverklaarbare hevige buikpijn kan ook ontstaan door beknelde zenuw in de buikwand. Er wordt dan gesproken van ACNES (anterior cutaneous nerve entrapment syndrome). ACNES-pijn bevindt zich altijd op één specifieke plek, meestal aan de zijkant van de buik, en is met één vinger aan te wijzen. De buikpijn varieert van een milde pijn tot onhoudbare buikpijn die vaak verergert bij het gebruiken van de buikspieren (zoals bij bukken, sporten, wandelen, huishoudelijk werk etc.). Voor behandeling kunt u bij Kroon Kliniek terecht op de speciale ACNES-poli. Met verdovende injecties verminderen of verdwijnen uw klachten. Als de injecties niet voldoende helpen wordt u doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een eventuele behandeling door de chirurg.

 • Coeliakie

  Coeliakie is een chronische auto- immuunziekte waarbij gluten niet verdragen worden. Het eten van gluten veroorzaakt een reactie waardoor het slijmvlies van de dunne darm beschadigd raakt. Deze beschadiging kan verschillende klachten veroorzaken zoals diarree, buikpijn, vermoeidheid en gewichtsverlies. Voor het vaststellen en behandelen van Coeliakie kunt u terecht bij onze gespecialiseerde artsen. Zij werken nauw samen met de diëtiste om u van de juiste informatie te voorzien. Alles over glutenvrij, coeliakie, ncgs, glutensensitiviteit, ati, ncws, glutenallergie vindt u op de website van de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

 • Buikpijn en PDS

  Buikpijn is een vervelend probleem en kent veel verschillende oorzaken. Een diagnose stellen is soms erg moeilijk. Als u last heeft van onverklaarbare buikpijn kunt u, na verwijzing van uw huisarts, terecht op de speciale buikpijn-poli van Kroon Kliniek. De arts zal tijdens het spreekuur samen met u op zoek gaan naar de oorzaak van uw klachten en een passende behandeling voorstellen. Indien er sprake is van het Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS), onderzoekt de gespecialiseerde verpleegkundige samen met u welke therapie uw klachten kan verminderen. Medicijnen kunnen de klachten bij PDS verminderen, maar ook voeding en andere therapieen behoren tot de mogelijkheden.

 • Openingstijden

  • maandag – vrijdag | 8:30 - 17:00 uur
   (telefonisch bereikbaar tot 16:30 uur)
  • zaterdag – zondag | gesloten

Maak een afspraak